Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 8. 2013 nový vrh

12. 8. 2013

díky tomu, že Nikolas a Mareček začali " blbnout " jsme zjistili, že Amálka hárá a tak ihned ( 5.6.) jsme ji oddělili od ostatních. To, že feny hárají je normální a u Amálky je její perioda tak za 6-7 měsíců, proto jsme ještě nehlídali a její hárání nás nemile překvapilo. Hárání mělo přijít až a konci července, spíše v srpnu.

12.6. bylo Amálce hrozně špatně a tak v 8 hod ráno jsem s ní letěla na vet., myslela jsem si, že je to buď pyometra a nebo něco s trávením. Po komplikovaném vyšetření ( teplota, vyšetření, sono, RTG...) se nejdříve myslelo, že má cizí těleso v žaludku a čeká jí akutní operace, ale pak z výsledků krve se zjistilo, je totálně dehydratovaná a vet. se přiklonili k diagnóze "selhání jater" zřejmě otrava. Amí zůstala na klinice s tím, že já podepisovala papír , že jsem si vědoma, že to spíše nepřežije, nebo jak to říct... Byly to krušné chvíle! Amí se z toho dostala!

Za 14 dní už vyšilovala jako normálně a tudíž začala už zase trénovat agi. Vyhovovalo nám, že pracuje spolehlivě, byla jako vyměněná :-) , prostě byla jiná. No a pak mě cosi prásklo do očí! Amí i přibrala na váze! Amí je březí! Průšvih! Kdo je otec! Kdy se to stalo!...

10.8. se nám narodili "australští boseroni"

           matka: australská kelpie

           otec: beauceron

Jelikož jsme nesehnali odběr na štěňatka z tohoto spojení a fakt nehodláme dělat děti pro útulek, tak večer musel přijet vet. a už zase brečím, prostě doma zůstal a zůstane jen Argísek, kterému za chvíli založím jeho vlastní rubriku.

Amálka je skvělá matka a její syn je nádherný.