Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. - 20. 5. 12 Salzburk

13. 6. 2012

Takže na Světovou výstavu jsme přihlásili 3 psy, Barga, Marečka a Gáju.

Přesto, že jsme si dali docela " fora" tak už v 7 hodin ráno jsme zůstali viset v koloně na dálnici a pokračovali po metrech směrem na parkoviště. Na kruháku těsně před ním nás ovšem poslali z důvodu obsazeného parkoviště jinam a my jsme opět se poslušně zařadili do další kolony na dálnici. Do 9ti hodin jsme po metrech postupovali dopředu a celkem ujeli asi tak 200metrů a zjistili, že nás odklonili jen na protější stranu dálnice. V tu dobu už lidé začali vybíhat z aut a po krajnici běželi směr výstaviště. Já se synem Martinem se také vydala vypátrat nějaké informace a zjistit co a jak. Zjistili jsme, že náš pes by měl být vystaven jako sedmý a tudíž, že když už je 10,30hod a výstava už běží, že nemáme prakticky žádnou možnost se tam se psy dostat, když manžel řídí karavan a je minimálně 3km od výstaviště, no a já řídit ten "autobus" neumím. Rovněž jsme zjistili, že ani po výstavě nemůžeme zaparkovat karavan na vyprázdněném parkovišti přímo v areálu a zůstat tam na druhý den, kdy se měli vystavovat ovčácká plemena. To mě tedy dostalo znova. Pak jsme se tedy vydali naproti manželovi a po zvěstování těchto nepříjemných novinek jsme dostali od pořadatelů další pokyn a to odjet na další parkoviště. Když jsme tam dorazili, tak jsme zjistili, že nás poslali do parkoviště v nějakém obchodním centru, kam se prostě více než dva metry vysoký karavan nevejde. V tu chvíli už jsme toho měli dost a manžel se slovy, které nemohu ani psát, se vydal směr Česká republika. Asi po půl hodině se mi ho povedlouklidnit a byl ochoten se vrátit zpět, neboť měl druhý den ještě svoji klubovku na ANifu což je zámek poblíž.

Místo na parkovišti, kde jsme mohli přespat jsme našli asi tak 20 minut od Anifu a stálo nás to 38 Euro, což si myslím, že je teda dost na to, že jsme spali ve svém a nic nepotřebovali.

Já tedy doufala, že stihnu i tu naší světovku s kelpií a pikardem, ale brzo mi došlo, že druhý den se bude akce opakovat a že bohužel nemohu zvládnou se nechat samotná odvezt  se dvěma psy,klecí na světovku bez pomocníka a Martin, že bude muset pomoci zvládnou tentýž chaos před dalším výstavním areálem, kde prostě měli klubovky ti co vystavovali předešlý den na světovce a kde byl tentýž chaos na silnici jako předešlý den. Prostě podle mého názoru pořadatelé tyto akce nějak nezvládli. V každém případě manžel své psy Marečka a Nikolase odvystavil alespoň na té klubovce.

Rozhodčí se jmenoval Gerhard Pollinger a působil příjemným dojmem.

Marco od něho dostal:  V1, Jugendbester a z pěti vrstevníkůbyl oceněný cedulkou " Nejkrásnější hlava "

Niček dostal VN