Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gája, Karolína - ANKA ELTANIN

8. 9. 2015

gaja--anka-eltanin.jpg

 

Je to sice pes mého syna Vladimíra, ale patří do rodiny.

Jak to začalo? Můj syn byl již nějakou dobu bez psa a tak po něm zatoužil. Vůbec netuším, kde a jak našel toto málo známé plemeno, ale jelikož je již delší dobu dospělý, tak už mu do života moc nekecám natož, abych mu vnucovala nějaké své oblíbené plemeno. Takže on si tedy vybral PIKAKDSKÉHO OVČÁKA.

Jmenuje se Anka a je z CHS Eltanin a doma jí říká Gája a nebo Karolíno.

Narodila se 8. 8. 2011  otci: Brennus du Clos de la sapineraie

                                                              a

                                     matce: Cheffie du Domanine de Sursaint

 

Jak jsem si již několikrát ověřila je to opravdu francouzské plemeno jak vyšité, protože většinu činností, které od ní chcete si musí pořádně promyslet a zvážit zda jí to za to stojí. Je sice poslušná, bez potíží zvládá povely poslušnosti, ale raději se nejdříve přesvědčí zda to myslíte vážně a nebo co z toho bude mít :-). Jediné kdy se chová jako temperamentní pes je jen v případě, když může  nosit, pokud možno, kládu a tou vás může podkosit, pomlátit a rozehnat do okolí. Pak ještě ožívá, když vidí moje feny a může jim do hlavy vyštěkat díru a abych nezapomněla nejvíce však ožívá, když vidí bahnité strouhy a vy je nevidíte... K cizím lidem je opravdu dost chladná a vůbec nestojí o nějaké hlazení a vůbec ňuňání, chrání své místo, svojí rodinu, ale není útočná, jen varuje...

Dokonce umí všechny překážky agility, ale běhá pomalu, elegantně, prostě noblesně a když dostane v půlce parkůru chuť na odměnu, tak zastaví a nepůjde dál dokud vy ji jí nedáte, můžete jí jakkoliv ukecávat, nebo poroučet ona se rozhodla a přes to vlak nejede :-). Tak takový je můj pohled na synovo Gáju :-).